Eng
|
A A A+
|
Gyengénlátó verzió

Minőség és Biztonság

Az EU irányelv alappillére, hogy figyelemmel a jó minőségű ellátáshoz való hozzáférés, a méltányosság és a szolidaritás értékeire, a határon átnyúló egészségügyi ellátás nyújtására az ellátás helye szerinti tagállam által előírt minőségi és biztonsági előírásokkal és iránymutatásokkal összhangban kerül sor.
 
A magyarországi követelményrendszer legfontosabb célja az egészségügyi szolgáltatások minőségének, valamint a szolgáltatásokat igénybe vevő és nyújtó személyek jogainak biztosítása.
 
A magyar egészségügyi ellátórendszer szerves részét képezi az egészségügyi ellátás minőségét és biztonságát garantáló szabályok összessége. Az egészségügyi rendszer jelenlegi átalakítása a minőséggel és betegbiztonsággal kapcsolatos rendelkezések megújítását is jelenti. A magyar egészségügyi átalakítás alap dokumentuma, a Semmelweis Terv így fogalmaz:
 
"A nehéz gazdasági helyzetben kiemelt prioritásként kezelendő az egészségügyi szolgáltatások minőségének kérdése azaz, hogy az ellátások során biztonságos, megfelelő, időszerű és ezek eredményeként eredményes és hatékony, a betegek elégedettségét szolgáló betegellátás valósuljon meg. A minőségpolitikai célkitűzések, melyek illeszkednek a hazai egészségpolitikai irányokhoz és az Európai Uniós trendekhez, ezen elvek figyelembe vételével kerülnek meghatározásra." (Semmelweis Terv)
 
A beteget az egészségügyi ellátó rendszerbe kerülését követően számos biztonsági szabályozás védi és biztosítja a megfelelő ellátási minőséget és betegbiztonságot az egészségügyi ellátások igénybevétele során.

© 2013 OBDK
Adatvédelem weboldal tervezés: IRQ