Eng
|
A A A+
|
Gyengénlátó verzió

Személyi feltételrendszer - Képzés

A vonatkozó jogszabályok és rendelkezések a legtöbb egészségügyi terület esetében előírja, hogy az adott tevékenység ellátásához, hány és milyen képzettségű egészségügyi dolgozóra van szükség.
 
Önállóan egészségügyi szakképesítéssel rendelkező és továbbképzett, a nyilvántartásba bejegyzett személy végezhet egészségügyi tevékenységet. Az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, klinikai szakpszichológusok és egészségügyi szakdolgozók közhiteles működési nyilvántartását az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezeti. A nyilvántartások a Főigazgatóság honlapján elérhetőek.
 
Az egészségügyben dolgozók szakmai tudásának fejlesztése is az ellátás biztonságát szolgálja. Az egészségügyi tevékenység továbbfolytatásának a feltétele a képzéseken való részvétel és az előírt kreditpontok megszerzése.
 
A hazai orvosi diplomák megszerzése nyelvvizsgához kötött, így tárgyalóképes nyelvtudás nélkül ma már nem kezdheti meg orvos, fogorvos, gyógyszerész, klinikai szakpszichológus és diplomás szakdolgozó a szakmai tevékenységét. Emellett a szakmai továbbképzésekhez is szükséges a nyelvtudás, mivel a szakmai anyagok, konferenciák, szakkönyvek nagyrészt idegen nyelven érhetőek el.


© 2013 OBDK
Adatvédelem weboldal tervezés: IRQ